Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Şiir dergisinin 46. sayısı (Eylül-Ekim 2025), edebiyat dünyasının genç ve dikkat çekici isimlerinden Hasan Hüseyin Özbunar dosyasıyla yayımlandı.
Olağan Şiir’in 46. Sayısı Hasan Hüseyin Özbunar Dosyasıyla Çıktı
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Şiir dergisinin 46. sayısı (Eylül-Ekim 2025), edebiyat dünyasının genç ve dikkat çekici isimlerinden Hasan Hüseyin Özbunar dosyasıyla yayımlandı.
Özgün şiirlerin yanı sıra eleştiri ve makalelerle şiiri farklı boyutlarıyla ele alan dergi, bu sayıda Yayın Yönetmeni Turgay Demirel editörlüğünde hazırlanan kapsamlı bir dosyaya yer verdi. Sunuş yazısında Aykut Nasip Kelebek, Özbunar’ın Olağan Şiir sayfalarında yetişmiş, dergiye şiir ve eleştirileriyle katkıda bulunmuş, daha sonra editör kadrosuna katılmış bir isim olduğunu hatırlatarak, “Geçtiğimiz aylarda ilk şiir kitabı Şeytan İhaneti Yarattığında yayımlanan Hasan Hüseyin Özbunar’ı bu sayımızda tanıtıyoruz” ifadelerine yer verdi. Kelebek ayrıca, derginin kuruluş sürecinde şiirleri yayımlanan gençlerin bugünlerde ilk kitaplarını edebiyat dünyasına kazandırmalarının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.
Derginin 46. sayısında Zafer Acar, Mehmet Baş, Kaan Eminoğlu, Ömer Yalçınova, Aykağan Yüce, Tuba Kaplan, Ömer Aladağ, Pınar Aksu, Murat C., Kübra Okudan Apaydın, Selman Özkul, Hatice Atmaca ve Nima Vali Beygi gibi şairlerin şiirleri yer aldı. Ayrıca, Turgay Demirel’in Hasan Hüseyin Özbunar ile gerçekleştirdiği söyleşi, Zafer Acar, Yunus Emre Aklıbaşında, Samet Kara ve Emre Aslan’ın Özbunar’ın şiirine dair kaleme aldığı inceleme yazıları dosyayı zenginleştirdi.
Bunun yanı sıra Zafer Acar’ın “Düşünen Beni Düşün –III-” başlıklı yazısı ile Vahid Firoozabadi’nin Hâfız-ı Şirazi üzerine kaleme aldığı “Şehrin Efendisi” makalesi de dergide yer alan dikkat çekici metinler arasında bulunuyor.
Olağan Şiir’in 46. sayısı ve önceki tüm sayılar, Türk Telekom E-Dergi platformundan ve tded.org.tr adresinden okunabiliyor.




YORUM