Daima Edebiyat 20. Sayısıyla Üçüncü Yılını Selamlıyor

ANA SAYFADERGİ

Daima Edebiyat 20. Sayısıyla Üçüncü Yılını Selamlıyor

Daima Edebiyat dergisinin Ocak-Şubat 2024 tarihli 20. sayısı okurla buluşuyor. Muhammet Erdevir’in yayın yönetmenliğinde Gaziantep'te çıkan dergi, özel köşeleri ve zengin içeriğiyle edebiyatın nabzını tutmaya devam ediyor.

YAYIN İLKELERİ
Artık Daima Edebiyat’a Abone Olabilirsiniz
Daima Edebiyat Dergisinin 13. Sayısı Satışta

Daima Edebiyat dergisinin Ocak-Şubat 2024 tarihli 20. sayısı okurla buluşuyor. Muhammet Erdevir’in yayın yönetmenliğinde Gaziantep’te çıkan dergi, özel köşeleri ve zengin içeriğiyle edebiyatın nabzını tutmaya devam ediyor.

Dergiyi buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Dergimizi buraya tıklayarak indirmeden de okuyabilirsiniz.

Daima Edebiyat dergisinin 20. sayısında da derginin dikkat çekici köşeleri devam ediyor. “Sözaltında” köşesinde konuk yazar Handan Acar Yıldız. Bu köşede Sibel Yılmaz’ın yazarla yaptığı söyleşinin yanı sıra onun son romanı Rölyefteki Aslan üzerine Merve Yurtsever’in kapsamlı bir yazısı yer alıyor. Emin Gürdamur ise Handan Acar Yıldız’ın yazarlık kariyerinin önemli duraklarına değinen bir incelemeyle bu köşede yer almakta. Köşenin son yazısı ise Handan Acar Yıldız’ın “Antikahraman Yaratmak” başlıklı denemesi.

Daima Edebiyat’ta usta yazarlar kendileri için önemli ve özel yazar ve şairleri anlatmaya devam ediyor. “Özeldir Çünkü…” köşesinde Mehmet Sabri Genç Thomas Bernhard’ı, Sıddık Akbayır ise Ece Ayhan’ı anlattı.

Daima Edebiyat’ın bir başka önemli bölümü olan Kitap-Mekân bölümünde, Muhammet Erdevir Tatar Çölü’nü odağına alırken, Mehmet Can Şaşmaz ise Yaz Evi’ni kitap, mekân ve edebiyat bağlamında değerlendiriyor.

Şiirülke’de ise şairler şiirlerinin yazılış ve yayımlanış öykülerini kaleme almaya devam ediyor. Ebru Özden Güroğulları “Bıktım Cehennemin İçimdeki Yerinden”, Esma Polat ise “Kusursuz Rüya” şiirlerinin öyküleriyle bu sayının konuğu.

Bu sayıda Işık Sungurlar Özgün kolajları ile dergiye katkı sunarken Ülker Gündoğdu şehir mektupları dizisinde Viyana’ya yazdığı mektupla okurun karşısına çıkıyor.

Derginin son söz yerine okura seslendiği arka kapak şiiri Vahdettin Oktay Beyazlı’dan.

Dergiye öykü, deneme ve şiirleriyle katkı sunan yazar ve şairler ise şöyle:

Hayrettin Durmuş, Merve Koçak Kurt, Fatma Yavuz, İsmail Uluöz, Perihan Pancaroğlu, Suat Savur, Ahmet Menteş, Adnan Semih Dumlupınar, Oğuz Ertürk, Büşra Badeci, Ahmet Doğru, Fatih Çatma, Gazi Balcı, Hakan Uslu, Nurhan Ceylan, Yusuf Dürmüş, Semanur Bozok Sabuncu, Sibel Oğuz, İ. Usame Yördem, Serap Kılınçoğlu, Faik Öcal, Emame Akman Harmancı, Yasemin Coşkun, Aydan Algül, Hilâl Türk, Kazım Gök, Lâmia Mizaç, Murat Emir, Burhan Sakallı, Münür Karagöz, Fatma Türk.

YORUM

WORDPRESS: 0